daily
 
tsheet
gal
 
< DAILY 4x4 - NOVO
< MASSIF - NOVO

Light range
.........................................................................................................................................
DAILY  
  
Snaga lakog komercijalnog vozila kombinovana sa okretnošću i komforom putničkog automobila:
 • 3 klase (L, S i C) u zavisnosti prema bruto masi vozila
 • 8 modela i 8 međuosovinskih rastojanja
 • 5 izlaznih snaga i 2 menjača
 • 2.500 verzija

Slava postignuta u skoro 30 godina blistave karijere potrđuje da je DAILY danas u vrhu sektora lakih komercijalnih vozila.

Njegove glavne karakteristike su svestranost, čvrstina i pouzdanost, a sve u cilju zadovoljenja zahtijeva kupaca.

Gamu čine Furgon, Šasija sa kabinom i Kombi.
   

DAILY
Daily projetovan za sve zahteve
Daily furgon
Daily šasija sa kabinom
Daily kombi
Motori
Težine i opterećenja
Upravljanje vozilom
Sigurnost
  povratak na vrh
DAILY FURGON

Njega je lako voziti poput autotmobila, ali i pored toga, on spada u najmoćnije i najudobnije vozilo ove kategorije.
Unutrašnji prostor teretnog dijela Daily furgona varira od 7 do 17 m3 , u zavisnosti od međuosovinskog rastojanja, unutrašnje visine i ukupne dužine.

Daily furgon nudi tri međuosovinska rastojanja, dva prepusta na najkraćem međuosovinskom rastojanju i tri različite visine, ukupno osam utovarnih kapaciteta od 7 do 17 m3 , što ga čini vrhunskim kombi vozilom u pogledu utovarnih mogućnosti na današnjem tržištu prevoza robe.

Zahvaljujući svojim dvostrukim zadnjim vratima na šarkama, pristup tovarnom prostoru je jednostavan i bez poteškoća, olakšavajući utovar i istovar tovara.
 Široka bočna klizna vrata omogućavaju lak utovar i istovar paleta, a kao opcional mogu biti dostupna sa obje strane.
  povratak na vrh
DAILY ŠASIJA SA KABINOM


Daily, šasija, ima najširi opseg modela: postoje varijante sa jednostrukim i sa dvostrukim točkovima. Šest različitih međuosovinskih rastojanja od 3.000 mm do 4.750 mm daju različite dužine karoserija za razne tipove nadgradnji. Postoji veliki izbor motora, osovina (pojačane i standardne) i sistema vješanja. Polu-eliptično vješanje potiče sa velikih kamiona, a šasija je izvedena od čvrsto zakovanih čeličnih valjanih ploča visoke zatezne čvrstoće. Odlikuje je glatka gornja površina koja ne sadrži nikakve prepreke. Takva šasija omogućava kupcu lako prilagođavanje vozila bilo kom tipu nadogradnje. Takođe je dostupna i nova produžena kabina: mesta ima za šest putnika i vozača s lakim pristupom kroz četvoro vrata koja se centralno zaključavaju (opcional).

  povratak na vrh
DAILY KOMBI
Svojim komforom, osvjetljenošću i elegantnom unutrašnjošću, Daily kombi podržava koncept udobonosti na putu. On predstavlja izvanredno rešenje za transport putnika i robe; ovo vozilo je perfektno za sledeće namene: taksi prevoz, prevoz zaposlenih za potrebe kompanija ili sportskih udruženja i tome slično.
  povratak na vrh
MOTORI

Sve motore je namenski za laka komercijalna vozila i specijalne namjene dizajnirao Iveco Motors. Osnovne karakteristike ovih motora su pouzdanost, dugovječnost i niska potrošnja goriva. Inače, radi se o dizel motorima, sa turbo punjačem, četiri cilindra u liniji, 16 ventila i direktnim ubrizgavanjem Common Rail-a druge generacije. Iveco je razvio u skladu sa EURO 4 normativima EGR tehnologiju za redukciju azotnih oksida i drugih produkata sagorijevanja.

Motori su podijeljeni na dve grupacije: od 2.3 i 3.0 litra. Ove dvije vrste motora razlikuju se po optimalnom koeficijentu koji predstavlja odnos između kapaciteta motora i snage koju pruža.
Potrošnja je veoma niska i to ne samo zahvaljujući mehaničkim komponentama, nego i zbog preciznog elektronskog podešavanja. Maksimalna ravnoteža izmedu radnih karakteristika vozila i potrošnje goriva dostignuta je

zahvaljujući tome što kompletnu pogonsku grupu (motor, mijenjač i zadnju osovinu) samostalno prizvodi sam Iveco.

Pored toga što ih karakterišu niska potrošnja goriva i niski troškovi održavanja, ovi motori omogućavaju i da vožnja bude maksimalno udobna: obrtni moment je konstantan za veliki radni opseg, tako da je moguće kombinovati visoke performanse i elastičnost tako što će se promjena brzina svesti na minimum, a da se sa druge strane održi maksimalno dobro ponašanje vozila u bilo kojim uslovima vožnje. Uz sve navedene prednosti koje omogućavaju da ovo vozilo zaista bude maksimalno udobno, neophodno je navesti i to da je buka svedena na minimum, što dodatno podiže kvalitet vozilu.

Motori od 2,3 litra su idealni za gradske i prigradske uslove vožnje. Dostupne snage su 96, 116 i 136 KS koji ima VGT (Varijabilnu Geometriju Turbine). U ovim motorima su ujedinjeni prilagodljivost, briljantna snaga i niska potrošnja goriva.

U cilju da spoji zahtev za snagom i optimalnom potrošnjom goriva, Iveco predstavlja svoj novi 3.0 HPI motor (High Performance Injection, visoke performanse ubrizgavanja), od 146 KS, 3 litra, 4-cilindrični redni motor sa 16 ventila (sa “Waste-Gate” tehnologijom - regulacijski ventil za odušak viška pritiska), odnosno 3.0 HPT (High Performance Turbine, visoke performanse turbine), 176 KS koji daju 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta pomoću turbine varijabilne geometrije i ubrizgavanja pod visokim pritiskom.

3.000 ccm objezbeđuju pouzdanost, performanse, efikasnost i dugotrajnost. Zahvaljujući konstantnom obrtnom momentu na širokom području broja obrtaja, obezbeđeni su visok radni učinak i fleksibilnost u vožnji, kao i smanjenje potrebe za promenama stepena prenosa menjača.

  povratak na vrh
TEŽINE I OPTEREĆENJA
DOZVOLJENA TEŽINA I OPTEREĆENJE
Daily je raspoloživ u sledećim modelima: 35S, 35C, 40C, 45C, 50C, 60C, 65C i šest međuosovinskih rastojanja kod šasija sa kabinom (od 3.000 do 4.750 mm) i četri međuosovinskih rastojanja kod furgona (od 3.000 do 3.950 mm), dok se ukupna dozvoljena masa vozila kreće od 3.500
do 6.500 kg.
  povratak na vrh

UPRAVLJANJE VOZILOM

KAO PUTNICKI AUTOMOBIL
Zahvaljujući nezavisnom vješanju prednjih točkova i strukturi prave šasije, Daily se karakteriše izuzetnom okretnošću i mogućnošću jednostavnog upravljanja, što je naročito važno u gradskim zonama, mestima sa gustim saobraćajem i u tesnim prostorima. Odličan izbor međuosovinskih rastojanja omogućava minimalan okretni krug za tu veličinu vozila. Široki zakretni uglovi prednje osovine omogućavaju izuzetno lako okretanje čak i kod dužih međuosovinskih razmaka.
  povratak na vrh
SIGURNOST

SIGURNOST: TRAJAN CILJ
Pažnja koja je usmerena sigurnosti Daily-a je trajna činjenica: on je standardno opremljen najnovijim sigurnosnim sistemima, kako za vozača tako i za putnike.

Kao opcional se mogu dobiti vazdušni jastuci za vozača i putnike na prednjem sjedištu zajedno sa jastukom za prozor, dok su pojasevi u tri uporišne tačke standard.

Aktivna sigurnost: cijela gama je opremljena s prednjim ventilirajućim R16 disk kočnicama, kao i diskovima pozadi. Važan sigurnosni aspekt posvećen je vozaču: ograničenje umora, napetosti i mogućnost maksimalne usresređenosti na vožnju. Na primer, vidljivost je u kabini izvanredna, vozilom se lako upravlja, a njegov smanjeni krug okretanja omogućava lako parkiranje. Elastičan motor smanjuje potrebu za čestim promjenama stepena prenosa.

KONSTRUKCIJA ŠASIJE - SIGURNOST POČINJE OD ŠASIJE
Sigurnost Daily-a počinje od šasije - sa prednjim branicima montiranim na čvrstoj i robustnoj šasiji. Zaštitna čelična ljuska kabine sa svojim pojačanim gornjim traverzama, predstavlja istinsku kapsulu za preživljavanje.

Dinamička sigurnost je postignuta modernom koncepcijom konstrukcije šasije, sa nezavisnim prednjim vješanjem i servo-upravljačem.

VJEŠANJE
Daily je optimizovan u svim komponentama s ciljem da se spoji udobnost vožnje s pouzdanošću koju daju čelični paneli spojeni zavrtnjima na čeličnu polu-eliptičnu šasiju. Nezavisno prednje vešanje omogućava visok stepen voznih karakteristika vozila, dok zadnja osovina sa krutom torzionom šipkom dozvoljava maksimalnu čvrstoću, koju je moguće primeniti za svaki zadatak pred kojim bi se vozilo moglo naći.

Specijalni torzioni elementi ili šipke postavljeni na obje osovine, dopuštaju optimalnu kontrolu uvijanja i idealni su za sve uslove dozvoljenih opterećenja.

Na zahtev se može dobiti i pneumatsko zadnje vješanje koje je idealno za prevoz osetljivog tereta i ljudi, a korisno je i za ambulantna vozila i svuda gde je potrebna smanjena utovarna visina.

POGLED - PUTOVANJE UZ POTPUNU VIDLJIVOST
Jedan od osnovnih aspekata koji pomažu sigurnosti na putu je visok stepen vidljivosti iz kabine. Idealno sjedenje, izbegnuti mrtvi uglovi, tonirani bočni prozori i široka staklena područja: to je ono što nudi Iveco Daily kupcima.

Za kompletnu sliku širokougaoni retrovizori su sa integrisanim pokazivačima smera; prednja svetla kombinovana sa svetlima za maglu daju snažan svetlosni snop.

KOČIONI SISTEM - SIGURNOST ZAUSTAVLJANJA NA VRIJEME
Uvek na čelu u sektoru aktivne sigurnosti, Daily je opremljen ventilirajućim kočionim diskovima napred i zadnjim diskovima u kompletnoj gami.Vozilo može biti opremljeno sa:

 • ABS (Antilock Bracking Sistem) - za vrijeme kočenja registruje blokirani točak i rasterećuje mu pritisak kočenja dok se točak ne počne ponovo okretati i tako sprečava blokiranje – standard za modele iznad 3,51 t.
 • ESP (Electronic Stability Program) - elektronski program stabilnosti: sofisticirani uređaj za aktivnu sigurnost, upotrebljiv u svim uslovima vožnje i klimatskim uticajima. Posebnu sigurnost pruža u kritičnim prilikama nastalim iznenadnim preprekama ili zbog klizavih kolovoza - opcional.
 • ASR (Anti-Skid Regulation) – spriječava proklizavanje pogonskih točkova prilikom polaska vozila i tokom vožnje - opciopnal.


  SIGURNOST PUTNIKA
  Sigurnost kabine za vozača i putnike zasniva se na automatskom namotavanju pojaseva za sjedišta i podesivih uporišta pored ramena.

  Prednji vazdušni jastuci za vozača i putnike, u kombinaciji sa pojasevima sa predzatezanjem su mogući na zahtev.

  SIGURNOST VOZILA I ROBE
  Velika pažnja se posvećuje vozilu i teretu: kao na primer kodirani ključ i poklopac rezervoara sa ključem. Takođe je moguće vozilo opremiti protivprovalnim sistemom i daljinskim centralnim zaključavanjem.

povratak na vrh
........................................................................................................................................