IVECO T-WAY
DRIVE THE NEW WAY

IVECO T-WAY
je vozilo kojim želite da upravljate tokom najtežih zadataka u najekstremnijim uslovima. Savršenom kombinacijom robusnosti, pouzdanosti i udobnosti dizajniran je da zadovolji vaše zahteve i premaši sva vaša očekivanja u pogledu produktivnosti, nosivosti i sigurnosti. Pored legendarne robusnostije šasije i sklopova, vozilo je napravljeno da radi u ekstremnim terenskim uslovima sa bruto masom 40 t što ga čini liderom na tržištu.

Uz primenu sistema HI-TRACTION,
naprednog inženjerskog i tehnološkog rešenja prednjeg pogona, predstavlja pouzdan oslonac koji će obezbediti stalne visoke učinke tokom najzahtevnijih terenskih misija u najtežim uslovima.

IVECO T-WAY
poboljšava iskustvo tokom vožnje novom kabinom koja je dizajnirana u skladu sa potrebama vozača. Integriše najnaprednije funkcije novih IVECO WAY modela da bi pružio izuzetno ugodno i bezbedno okruženje. Napredna tehnologija povezivanja u ovom vozilu nudi mnoštvo usluga koje su razvijene kako bi vozaču olakšale život i povećale iskorišćenost i vreme rada vozila.

Najpouzdaniji i najproduktivniji teški kamion u građevinskom okruženju, IVECO T-WAY je zaista nezaustavljiv i sposoban za najveće izazove.

NOVI FUNKCIONALNI DIZAJN

Kabina je u potpunosti redizajnirana usredsređivanjem na funkcionalnost i olakšavanjem svakodnevnog angažmana vozača funkcijama koje poboljšavaju vidljivost, štite od prljavštine i nude još mnogo toga. Novi dizajn takođe pojednostavljuje održavanje i popravke, što olakšava zamenu svake komponente. Izgled šasije je osmišljen da olakša nadogradnju svake pojedinačne konfiguracije.


VRHUNSKI USLOVI ŽIVOTA I VOŽNJE

Dizajnirano prema potrebama vozača 
VRHUNSKO ŽIVOTNO I RADNO OKRUŽENJE
Izvanredna ergonomija

Izaberite sedišta sa kožnim ili platnenim presvlakama i uživajte u luksuznoj udobnosti sedalnog dela. Odaberite meki volan ili onaj presvučen kožnom oblogom, koji su dostupni u klasičnom obliku ili sa zaravnjenim donjim delom 

 

POKRETLJIVOST I BEZBEDNOST

Na svim terenima


POKRETLJIVOST I BEZBEDNOST NA SVIM TERENIMA
IVECO T-WAY može da se osloni na širok spektar karakteristika i funkcionalnosti za besprekorno izvršavanje svake vrste misije, pružajući konstantno visoku produktivnost na svakom terenu i u svim uslovima. Efikasno možete da ispunite vašu misiju jer osigurava najviši nivo bezbednosti na i van puta.
HI-TRONIX MENJAČ SA DODATNIM PROGRAM RADA IZVAN PUTA

S automatskim menjačem HI-TRONIX sa 12 ili 16 brzina možete da koristite veliki broj funkcija, kao što su režim ljuljanja, režim rada na terenu, režim puzanja i 4 brzine za vožnju unazad, da biste s lakoćom savladali sve terene.

POTPUNO MODULARNI KONCEPT OSLANJANJA

IVECO T-WAY nudi krajnju fleksibilnost kada je reč o izboru vazdušnog oslanjanja ili mehaničkog oslanjanja – sa paraboličnim ili polueliptičnim gibnjevima.
AWD i PWD (pogon na sve ili samo na zadnje točkove)

IVECO T-WAY nudi kompletnu paletu AWD i PWD sistema kako bi se udovoljilo zahtevima svake misije – čak i najzahtevnijih.
POBOLJŠANJE UČINKA KOČNICA I BEZBEDNOSTI
Nova arhitektura EBS sistema, u kombinaciji sa disk kočnicama na svim točkovima, značajno je poboljšala učinak vozila, a samim tim i sigurnost vozača, vozila i ostalih učesnika u saobraćaju.

ŠTA JE HI-TRACTION?
Sistem HI-TRACTION se automatski aktivira u cilju obezbeđivanja dodatnog hidrauličkog pogona prednjih točkova, po potrebi, da bi se prevazišlo klizanje zadnje osovine na klizavim površinama. Pruža sve prednosti prijanjanja, upravljivosti i sigurnosti u vožnji s pogonom na svim točkovima.

HI-TRACTION – KAKO FUNKCIONIŠE?
Sistem HI-TRACTION može ručno da se aktivira pritiskom dugmeta u kabini, čime se prelazi sa režima „neaktivan“ u režim „spreman za rad“.

  1. Sistem radi u pozadini, spreman je za aktiviranje po potrebi.
  2. Po potrebi se sistem automatski prebacuje u režim „aktivan“, pružajući pogon na prednjoj osovini ako zadnji točkovi proklizavaju.
  3. Sistem se isključuje:
    – kada vozač pritisne dugme u kabini.
    – kada se vozilo vrati u normalne uslove i brzinu vožnje.
    – kada je temperatura ulja u hidrauličnom sistemu iznad 90°C.

Režim pomoćnog pogona je aktiviran pri svakom startu iz mesta (0 do 3 km/h) kako bi se poboljšala vuča i smanjilo habanje glavne spojnice.