IVECO-va NAPREDNA TEHNOLOGIJA | KAMION NA GAS
Iveco Natural Power Tehnologija | Ben - Kov - IVECO commercial vehicles and trucks

IVECO JE SPREMAN ZA ODRŽIVI TRANSPORT. A VI?

U sektoru lakih, srednjih i teških komercijalnih vozila, tehnologija prirodnog gasa pruži značajnu prednost u odnosu na druge alternativne pogone. Tehnologija radi. Zahvaljujući intenzivnom razvoju od 1996. godine, IVECO vozila na gas već decenijama dokazuju svoje osobine u smislu pouzdanosti, ekološke posvećenosti i povrata ulaganja, kako u opštinskoj upotrebi, na regionalnim rutama tako i u transportu na velike udaljenosti.

Iveco Natural Power Tehnologija | Ben - Kov - IVECO commercial vehicles and trucks

SVE NAŠE ISKUSTVO VAMA NA USLUZI

IVECO takođe nudi gustu servisnu mrežu IVECO stručnjaka za prirodni gas širom Evrope, koji su tu da vam pruže podršku u svakom trenutku. Bilo da vam je potreban kombi za međugradsku upotrebu, kiper srednje težine za transport građevinskog materijala ili teški zglobni kamion za međunarodni transport na velike udaljenosti, kada se odlučite za IVECO vozilo na prirodni gas, imate koristi od sofisticirane tehnologije koja radi robusno i pouzdano. Sve ovo je zahvaljujući našoj dugoročnoj posvećenosti, istraživanju i razvoju održivog transporta.

Prirodni gas i Bio-metan

Održivost

Odlično za vas. Odlično
za životnu sredinu:
Prirodni gas i bio-metan

Iveco Natural Power Tehnologija | Ben - Kov - IVECO commercial vehicles and trucks

Naša razvojna snaga gasne tehnologije je uvek bila atraktivna ekološka ravnoteža prirodnog gasa i biometana: do 99% manje čestica i do 95% niže emisije CO2 kada se koristi bio-metan su pravi argumenti.

Evo zato tečni naftni gas (LPG)​, koji se široko koristi u sektoru putničkih automobila, ne igra ulogu u našim vozilima na gas: LPG je otpadni proizvod proizvodnje nafte i dovodi do znatno veće emisije CO2 od naših omiljenih goriva – prirodni gas i bio-metan.

Prirodni gas, takođe poznat kao metan, je fosilno gorivo kao što su nafta i dizel, ali sagoreva na mnogo ekološki prihvatljiviji način. Izduvni gasovi prvenstveno emituju paru – sumpordioksidi i čestice čađi se jedva emituju . Emisije CO2, azotnih oksida i ugljen monoksida su znatno niže nego kod dizel vozila. Prirodni gas je netoksičan i bez mirisa. S obzirom da se biometan sve više dodaje prirodnom gasu, uticaj na životnu sredinu se stalno poboljšava.

​Biogas, takođe bio-metan, po svom hemijskom sastavu odgovara prirodnom gasu, ali nije fosilnog porekla. Biogas se dobija iz biljaka i, tokom sagorevanja, samo CO2 koji su biljke apsorbovale tokom svog rasta se vraća u atmosferu – ovo smanjuje CO2 otisak do 95% u poređenju sa dizel vozilima. Sve manje biljaka se uzgaja posebno za proizvodnju biogasa, jer se gas može dobiti i iz biljnog otpada koji se ionako mora odložiti

Tehničke specifikacije

Razlika
između
CNG i LNG

​​​​​​​​​​​​​

Iveco Natural Power Tehnologija | Ben - Kov - IVECO commercial vehicles and trucks

Prirodni gas i bio-metan su dostupni na stanicama u dva različita oblika, od kojih oba imaju svoje prednosti: CNG i LNG. Da bismo bili sigurni da ćete pronaći optimalno rešenje za svaki transportni zadatak u pogledu snabdevanja i dometa, nudimo vam koncepti CNG i LNG rezervoara za naša vozila – a na zahtev čak i kombinacija CNG i LNG rezervoara.

CNG je skraćenica za komprimovani prirodni gas: komprimovani metan se skladišti u gasovitom obliku na približno 200 bara i stoga se meri u kg. 1 kg CNG odgovara oko 1,3 litara dizela.

LNG označava tečni prirodni gas i odnosi se na prirodni gas i bio-metan koji se tečni jakom kompresijom ili hlađenjem do -161 do -164°C. Kao rezultat toga, zahteva samo jednu šestotinu zapremine gasovitog metana u rezervoaru, čime se omogućava domet autonomije do 1.600 km. Ovo je u redu, jer se mreža LNG punionica trenutno razvija širom Evrope. Ovo je prednost. Mreža distribucije prirodnog gasa u UK i Evropi se brzo širi. Sve u svemu, mreža danas pokriva glavne evropske teretne rute sa preko 400 gas punionica za kamione​, a do kraja 2019. očekivalo se da će premašiti 500. Zbog toga savremeni IVECO telematički sistemi uzimaju u obzir mrežu snabdevanja gorivom i benzinskih stanica prilikom planiranja rute i time obezbediti da je snabdevanje pravim gasom uvek zagarantovano.

SAZNAJTE VIŠE
Molimo da nam date svoje podatke u nastavku da bismo saznali više. Jedan od naših stručnjaka će uskoro stupiti u kontakt sa vama.

MARKETINŠKE AKTIVNOSTI
Obrada mojih podataka od strane Ben - Kov automatskim ili elektronskim putem+ uključujući poštu ili e-poštu, telefon (npr. automatizovani telefonski pozivi, SMS, MMS, faks) i bilo koje druge (npr. veb stranice, mobilne aplikacije), u svrhu slanje komercijalnih komunikacija kao i oglašavanje proizvoda i usluga.

MARKETING TREĆIH LICA
Saopštavanje mojih podataka Ben - Kov + i njihova obrada u svrhu slanja komercijalne komunikacije, kao i reklamiranja proizvoda i usluga ili vršenja istraživanja tržišta.

Polja označena * su obavezna!